Vytrvalosťou k úspechom

14.10.2024 11:01
V ŠKT Kremnica sme si v uplynulej sezóne dali záväzok motivovať deti a mladých ľudí hrať viac, trénovať viac, hrať tzv. sparingové zápasy medzi sebou aj nadrámec základného tréningového času a aj bez trénerov medzi sebou... Dali sme tomu názov: Vytrvalosťou k úspechom. Je nám i zúčastneným jasné, že ciele, ktoré sme si stanovili nie je možné dosiahnuť za jednu sezónu. Chce to dlhodobo budovať u členov ŠKT Kremnica tenisové návyky, ale najmä športového a súťažného ducha. Malé úspechy v podobe zvýšenej motivácie detí hrať a súťažiť sme zaznamenali však už v tomto roku. Výrazne a neoceniteľne nám k realizácii našich cieľov okrem Elba a.s. a Mesta Kremnica pomohla v tomto roku grantom Nadácia SPP.
Touto cestou im veľmi pekne ďakujeme, všetko čo sme vďaka grantu získali, "padlo na úrodnú pôdu", a to čo sme zasiali, veríme, že budeme žať v podobe lásky k tenisu u našich najmenších tak dlho, ako to len pôjde.
V rámci projektu sme mali viacero aktivít: celoslovenský turnaj detí do 10 rokov, tenisový denný tábor, 5 dní tzv. "teambuildingového charakteru".  Okrem týchto sa však najvýraznejšou celosezónnou aktivitou stala "Sparingová výzva." Počas nej si deti, alebo za pomoci rodičov, dohadovali vzájomné zápasy a podľa stanovených kritérií boli za to hodnotení. Najaktívnejší hráči si zvolili za odmenu klubové tričká s klubovým mottom navyše: "Tenis nás v ŠKT Kremnica baví"
Najúspešnejší z úspešných získali v tejto sezóne extra tričko, mikinu a šiltovku. 
Prvá víťazka Ninka Príhodová si zvolila ako nápis na tričko a mikinu toto: "Som hráčkou mesiaca. Nina ❤️ tenis", víťaz ďalšieho mesiaca Viktor Andrej Ťahún si zvolil: "Ja hrám vždy fér!", ďalšia víťazka Sophia Krajčíková si vybrala: "Za moju drinu mám tričko a mikinu" a najstarší víťaz výzvy Vladimír Adrian Ťahún si vymyslel na svoje nové športové oblečenie motto: "Prehra nie je koniec, len dlhšia cesta k víťazstvu". Už len tieto mottá, heslá, slogany detí hovoria za seba. Cítiť z nich nadšenie z tenisu a radosť z dosiahnutého aj keď malého, ale úspechu. Nech to všetkým členom ŠKT Kremnica takto ide s láskou k tenisu aj ďalej. Práca v klube, práca s deťmi, s mladými je náročná, ako aj samotná práca na kurtoch ako i v roli trénerov, ale stále ešte stojí za tú námahu.
Vytrvalosťou k úspechom – ako niesol názov projektu – veríme, že budeme sebamotiváciou a vďaka nadšeniu našich zverencov vedení aj my dospelí v našom ŠKT Kremnica, nielen deti.
Vladimír Ťahún
ŠKT Kremnica
Späť